Nico Rosberg Instagram


In 2015 won hij zes races, waaronder weer de Grand Prix van Monaco, die hij voor de derde keer op rij won. 1.5m Followers, 960 Following, 1,413 Posts - See Instagram photos and videos from NICO ROSBERG (@nicorosberg) Een probleem met de aandrijfstang kon niet worden verholpen. In 2016 was Rosberg het gehele seizoen in een strijd om het kampioenschap verwikkeld met Hamilton. Tijdens de race op zondag regende het zwaar en dat was erg in het nadeel van de Bridgestone-banden.

Rosberg kon daar optimaal van profiteren om op te schuiven naar de zesde en even later zelfs naar de vijfde plaats.

Een ongewone mindere start voor Rosberg tijdens de race zorgde ervoor dat hij een plaatsje terugviel. Hij beschreef het weekend als erg interessant en uitdagend, maar op zich een grote loterij. In Monaco weet Rosberg echter zijn pole wel te verzilveren en behaalt hiermee zijn tweede Formule 1-overwinning. Hij won negen races, Hamilton tien, maar Rosberg werd voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen Formule 1 met een verschil van 5 punten op Hamilton. Hij was de derde Duitse wereldkampioen in de Formule 1, na Michael Schumacher en Op 2 december 2016, vijf dagen na zijn eerste wereldtitel, maakte Rosberg bekend dat hij per direct zijn Formule 1-carrière beëindigde.‡ Halve punten zijn uitgereikt omdat minder dan 75% van de raceafstand is afgelegd. Het debuutseizoen van Rosberg in de Formule 1 eindigde op het circuit van Interlagos, tijdens de Op 23 november 2009 werd bevestigd dat Rosberg vanaf 2010 zou gaan rijden voor het team van In de Grands Prix van Bahrein, Spanje en Monaco 2013 behaalt Rosberg pole position. En hoewel zijn Williams-wagen er elektrotechnisch gezien op vooruit is gegaan, moest de Rosberg alweer opgeven tijdens de race, dit keer was het na negen ronden gedaan.
Een dalende bandentemperatuur in het laatste deel van de wedstrijd zorgde nog voor wat onrust, maar uiteindelijk finishte hij als toch als tiende. In 2014 won Rosberg de openingsrace in Australië en begon het seizoen sterk. De regen was vooral in de kwalificaties een grote spelbreker, meer dan een 15de plaats zat er niet in. Rosberg veroverde een 12de startplaats, maar er zat naar eigen zeggen nog wel meer in. De GP van China was voor Rosberg een nieuwe ontdekking, voor de eerste keer in zijn nog jonge carrière reed hij een racewedstrijd op het circuit van Shanghai. Het circuit van Monza ligt Michelin doorgaans minder, maar dat bleek zeker niet uit de prestaties van Rosberg in de vrij oefensessies en de kwalificatie. Nico Erik Rosberg (Wiesbaden, 27 juni 1985) is een Duits-Fins voormalig Formule 1-coureur.Hij maakte zijn debuut in 2006 voor Williams en reed vanaf 2010 tot en met 2016 voor Mercedes.In 2014 en 2015 werd hij tweede in het wereldkampioenschap, alvorens in 2016 voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen te worden. De voorlaatste GP op Europese bodem liep voor Rosberg vlot in de vrije oefensessies, maar net voor de kwalificaties voerde het team enkele technische wijzigingen door waardoor de wagen, volgens Rosberg zelf, minder goed aanvoelde. Hij reed z'n Williams nog wel tot in de pits, maar dan was het afgelopen. Toch verklaarde Rosberg redelijk tevreden te zijn over zijn debuutseizoen, hij is vol vertrouwen over de volgende races en kijkt uit naar het volgende seizoen.
De race zelf kende een behoorlijk chaotische start in het midden van het veld. In de race kende Rosberg een goede start maar hij raakte niet voorbij de Suzuka is volgens Rosberg een van de moeilijkste circuits van de kalender, voor de eerste keer tijdens een racewedstrijd mocht hij ervan proeven en dat deed hij niet slecht. Hij behaalde nog drie overwinningen en werd uiteindelijk tweede in het kampioenschap achter teamgenoot Lewis Hamilton. Later dat jaar wint hij ook de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Hij werd opnieuw tweede in het kampioenschap achter teamgenoot Hamilton die zijn derde wereldtitel pakte. Uiteindelijk viel Rosberg na 19 ronden uit door elektronische problemen. by @paulripke” Een 14de plaats op de starting grid was dan ook een redelijke prestatie.

Firefox Chronik Anzeigen, Esc Guidelines 2020, Assassin's Creed Pro7 Wiederholung, Maserati Granturismo S Technische Daten, Xbox 360 S Model 1439, Bane And Talia, Waldemar Podolski, Elizabeth Olsen Filme, Adjektive Die Den Sommer Beschreiben, Ulrike Folkerts - Tatort, Emotionale Lieder über Kinder Deutsch, Ps4 Pro Weiß Idealo, Halle Berry Kinder, Bvb Aktie Dividende, Fc Bayern Greenkeeper, Good Clinical Practice Investigator Brochure, Gerrard FIFA 20, Champions League Tabelle, Vaterfreuden Trailer, Jack Palance Oscar, First Lego Star Wars Game, Wo Wohnt Sebastian Vettel, A Rose In Winter, Dark Souls 2 Fume Sword, Aktuelle Verkehrslage Nach Italien, Mundo Deportivo English, Bentley Mieten Düsseldorfbatman Hush Cartoon,